|
أطباق شهية القسم يهتم بطاولة الطعام والاكلات والمشروبات المحلية والعالمية |
| LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||||||||
| |||||||||
طريقة عمل المشبك للبنات وصلاة وسلام على سيد المرسلين سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم اخواتي الحبيبات جيبالكم طريقه عمل المشبك عجبني فيه المقادير الصغيره اللي ما شاء الله عملت مقدار كبيييييييييييييير من المشبك وكان طريقته سهله يالله خلينا نعمله المقادير: 150 جم دقيق=كوب دقيق +2 م صغيره دقيق 75 جم نشا =3\4 كوب نشا 1\2 ملعقه كبيره خميره فوريه 1\2 م كبيره سكر 1\2 م كبيره زيت 1\4 صغيره ملعقه ملح حوالي من كوب الي كوب وربع ماء دافي(حسب الدقيق) زعفران او لون غذائي(لاعطاء لون المشبك الطبيعي) 5 جم مستكه مطحونه(استغنيت عنها) 2 نقطه ماء زهر مركز (ممكن استتبداله ب 1\4 كوب ماء زهر مخفف علي ان يقلل مقدار ه من الماء الدافيء الخاص بالعجن) الطريقه" اول حاجه نعمل الشربات ونتركه يبرد حتي ننتهي من عمل المشبك مقادير الشربات(2 كوب سكر +1 كوب ماء بمجرد الغليان عصير ليمونه )وبعد ميتقل اطفي عليه واضيف له ذره فانيليا او نقطه ماء ورد او ماء زهر مركز لتغزير النكهه والريحه االمشبك اضع الماء الدافي مع الخميره الفوريه والسكر والزيت واللون الغذائي(الاصفر)مع 2 نقطه من ماء الزهر المركز واقلبهم جيدا ثم اضيفهم الي الدقيق المنخول والنشا والمستكه المطحونه واقلب جيدا للتاكد من تجانس الخليط بعد المزج الجيد يصبح الخليط شبه سائل (بنتحكم في مقدار سيولته او تماسكه بمقدار السوائل المضافه) اذا حبتيه اسمك قللي الربع كوبايه ماء انا حبيت سمكه كده(شبه سيوله الكيكه قبل دخولها الفرن) اتركها تخمر حوالي 20 دقيقه نصف ساعه استخدمي اي اناء يكون فتحته رفيعه زي الزجاجه دي او بكيس الكريمه باستخدام البلبله رفيعه الغير المنقوش(الساده) زي اللي في الصوره اصغر واحده او لوعندك عبوه مسترده او كاتشاب قديمه او حتي ببراد شاي بوزه رفيع (اتصرفي يا شطوره انت بقي ) صبي العجينه جوه الزجاجه وابدا نزليها في زيت غزير ساخن علي هيئه دواير متداخله في بعض بس بسرعه لانها ستتماسك بسرعه كل وجه بياخد حوالي دقيقه واقلبيها بسرعه تاخد لون ذهبي استمري لغايه ما المقدار كله يخلص معاكي يطلع علي ورق مطبخ لامتصاص الزيت ثم اضعه في شربات تقيل بارد ويفضل اضافه بعض من عسل النحل للشربات ثم يرص في طبق التقديم وبكده عملتي مشبك مقرمش اخررررررررررررر لذاذه في بيتك وبايدك وشكله يفرح كمان وطعمه بقي حاجه تانيه خاااااااااااالص وده الشكل النهائي للطبق ودي صوره اقرب يلا بقي نغوص في المشبك عن قرب اتفضلوا معانا يا حلويييين مدو ايدكم وقرمش قرمش يا عم الحاج احلي حاجه بقي ان ميه الزهر بتديله طعم زي المشبك الجاهز تماااااااااااااااام وممكن تعمليه بحجم اكبر بحجم الطاسه كلها ويطلع زي الحجم اللي بتشتريه بس انا بحب الحاجه الصغنونه لان شكلها اشيك والطف في التقديم ملحوظه: المشبك ده هش جدا ومقرمش علي الاخر يعني تسمعي القرمشه في كل قطمه بتكليها لو بتحبيه طري استبدلي معلقتين نشا بملعقتين دقيق يعني انت وذوقك تعمليه اكبر تعمليه اطري انت حرررره اهم حاجه متنسنيش بدعوه حلوه وانت بتقرمش المقرمش اختكم وبحبكم في الله والسلام عليكم ورحمه الله منقول مع بعض التزبيطات
__________________
التعديل الأخير تم بواسطة زَيْنَب ; 03-13-2010 الساعة 10:08 PM |
#2
| ||
| ||
جزاك الله خيرا
__________________ :glb::glb: |
#3
| |||||||||
| |||||||||
__________________
|
#4
| ||
| ||
ياليت كنت عندك |
#5
| ||
| ||
__________________ اذا ابتسم صديقك فعليه ان يذكر لك السبب واذا بكى فمن واجبك ان تبحث انت عن السبب |
مواقع النشر (المفضلة) |
| |
المواضيع المتشابهه | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
بمناسبة العوده الى المدارس-طريقة مضمونة لتعذيب المدرسين >> خخخخخ | قلب فلسطين النابض | نكت و ضحك و خنبقة | 26 | 02-01-2012 07:47 PM |
للبنات السعوديات : أفضل طريقة للزواج بسرعة | mixdes10 | الحياة الأسرية | 11 | 07-02-2011 03:12 AM |
قصيدة بمناسبة مولد النبي محمد ( ص ) < الصادق الأمين > | حكا قلم يا | قصائد منقوله من هنا وهناك | 8 | 03-22-2010 05:02 PM |
المشبك اللبنانى | قمرمصر | أطباق شهية | 2 | 04-07-2007 06:17 AM |
لنجعل من يوم مولد النبي عليه الصلاة والسلام يوم للتسامح | الحسني ابو بلال | ختامه مسك | 22 | 03-31-2007 01:34 PM |