|
أطباق شهية القسم يهتم بطاولة الطعام والاكلات والمشروبات المحلية والعالمية |
| LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| ||
| ||
الماسي| سهل موووت و طعمه بشهي/مجموعة وصفات راقبت ما تصنعيه بصمت و احببته نوتي ان شاء الله في هذا الموضوع رح أنشر الكم مجموعة من الوصفات سهلة و صحية خفيفة و شهية بتمنى منكم متابعة الوصفات و تجريبها خبز الزبيب و القرفة مناسب للإفطار و العشاء و الطعم لذيذ للتزين ربع كوب سكر + قرفة 3و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 حليب كامل الدسم 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة كوب عين جمل مجروش خشن امزجى المكونات الجافة مع بعض (الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح) امزجى البيض و الزبدة و الحليب الكامل الدسم مع التقليب و اعجنىلغاية لما تتجانس العجينة استمري لغاية لما تصير مطاطية حطى العين جمل و الزبيب عليها و اعجنيهم مع بعض حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر لمدة ساعة او ساعة و نصف لما العجينة تخمر رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه اقسمى العجينة نصفين و افرديهم بالنشابة (الشوبك) قسمين متساوين نضع على النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة التزين و نحتفظ ب معلقتين عشان الآخر افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة و غطيها بالسولفان كويس اتركيها تخمرمرة اخرى لمدة ساعة سخنى الفرن 10 دقائق حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق حطى الرغيف عليها و اخبزيها فى حرارة 180 لمدة 20 دقيقة و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة (:3 لا حد يرد (:3
__________________ متيقنة أن الله ب القرب دائماً اللهم إنك أرحم مني عليهم فأدخلهم الجنة من أوسع أبوابها واغفر لهم التعديل الأخير تم بواسطة اميرة نوتيلا ; 03-04-2018 الساعة 12:08 AM |
#2
| ||
| ||
ستيكى بانز او السينابون العجينة 1/4 كوب ماء دافىء 1 ملعقة ك خميرة فورية 1/3 كوب سكر 3/4 كوب حليب 4 معالق زبدة غير مملحة بالإضافة للمزيد لدهان القالب 3 صفار بيض كبير او 4 صغيرين 1 بشر برتقالة 1 1/4 ملعقة صغيرة ملح 4 1/4 دقيق بالإضافة للمزيد عشان رش سطح العمل الحشوة 1/2 كوب سكر بنى 1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة معالق صغيرة4 زبدة غير مملحة التزين 4 معالق صغيرة عسل 3/4 كوب سكر بنى 4 معالق زبدة غير مملحة 1 1/2 كوب عين جمل مقطع خشن العجينة اخلطى الماء و الخميرة و معلقة سكر و قلبى و اتركيها تتتفاعل 5 دقائق اضيفى الحليب و الزبدة و باقى السكر و صفار البيض و بشر البرتقالة و الملح و 3 اكواب دقيق و قلبى لما يختلطوا كويس اضيفى قليلا قليلا كوب الدقيق المتبقى العجينة رح تطلع ملزقة شوية خديها و حطيها فى بولة مدهونة زبدة و ادهنيها قليلا جدا بالزبدة و غطيها وتريكها تخمر ساعة او ساعتين حسب دفىء المكان لما يتضاعف حجم العجينة افرديها على سطح مرشوش بالدقيق وخليها ترتاح 20 دقيقة الحشوة اخلطى الزبدة السايحة مع القرفة مع السكر البنى افرديها على العجينة و لفيها كأنها سويسرول و قطعيها ترنشات كما بالصورة اعملى مقدار التزين سيحى الزبدة و السكر البنى والعسل على النار صبى المزيج فى صينية خبز السينابون و اللى مدهونة جيدا بالزبدة وزعيه على الصينية و رشى عليه العين جمل المقطع كما بالصور رصى الترنشات العجينة فى الصينية وخليهم متلاصقين ببعض غطيهم بالسوليفان منيح وخليهم طول الليل فى التلاجة تانى يوم طلعيها و خليها توصل لدرجة حرارة الغرفة سخنى الفرن و اخبزيها 35 دقيقة لغاية ماتحمر و اقلبى الصينية فورا على قالب تقديم خليها تهدأ شوية و تقدم دافئة لا حد يرد
__________________ متيقنة أن الله ب القرب دائماً اللهم إنك أرحم مني عليهم فأدخلهم الجنة من أوسع أبوابها واغفر لهم |
#3
| ||
| ||
بسكوت زبدة الفول السودانى المكونات
اضربى الزبدة و لمدة 2 دقيقة و بعدين اضيفى السكر و اضربيهم دقيقتين كمان اضيفى البيضة و زبدة الفول السودانى امزجى المكونات الجافة مع بعض و بعدين امزجيهم مع خليط الزبدة و السكر كورى العجينة و لفيها بالسوليفان جيدا و حطيها فى التلاجة 3 ساعات على الأقل سخنى الفرن كورى العجينة كور صغيرة و افردى ورقة زبدة فى صينية حطى الكور على مسافات و شكليهم بالشوكة كما بالصور اخبزيهم لمدة 10 - 15 دقيقة لغاية ما تتحمر و تستوي الكمية تكفى 24 قطعة تقريبا لا حد يرد
__________________ متيقنة أن الله ب القرب دائماً اللهم إنك أرحم مني عليهم فأدخلهم الجنة من أوسع أبوابها واغفر لهم |
#4
| ||
| ||
معلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر ¾ كوب سكر بنى 2 معلقة صغيرة نسكافيه او 2 ملعقة صغيرة قهوة 3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة 3 معالق مائدة كريمة لبانى 2 بيضة 100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة) لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصاف او مجروش خشن او اى مكسرات اخرى اخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولة اضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية مايصبح خليط متجانس صبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيق لمدة 35-40 دقيقة و صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالب و زينيها باللوز واتركيها ترتاح و تبرد
__________________ متيقنة أن الله ب القرب دائماً اللهم إنك أرحم مني عليهم فأدخلهم الجنة من أوسع أبوابها واغفر لهم |
#5
| ||
| ||
البالميه عجينة بف بيسترى وتحطى 4 قطع جنب بعض و تدمجيهم مع بعض كما هو موضح بالصور رشى سكر على السطح اللى بتشتغلى عليه و بعدين افردى عليها العجينة وبعدين رشى سكر مرة اخرى على وجه العجينة و ابرميها من الناحيتين زى مافى الصور قطعيها و حطيها فى صينية مفروشة بورق زبدة تخبز لمدة 15 دقيقة
__________________ متيقنة أن الله ب القرب دائماً اللهم إنك أرحم مني عليهم فأدخلهم الجنة من أوسع أبوابها واغفر لهم |
مواقع النشر (المفضلة) |
| |
المواضيع المتشابهه | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
مجموعة وصفات رائعة و سهلة | قدورية | أطباق شهية | 12 | 04-26-2011 02:43 AM |
كلام ما له طعمه | بطعم التوت | حواء ~ | 4 | 11-08-2008 07:15 PM |
مجموعة رائعة موووت من غرف النوم على الطراز الامريكى والاوربى .. الغرف قمة فالشياكة | mr.easy2 | أرشيف المواضيع الغير مكتمله او المكرره او المنقوله و المخالفه | 6 | 03-26-2008 12:32 AM |
مجموعة من وصفات الشوربات المصورة | قمرمصر | أطباق شهية | 12 | 05-22-2007 02:43 PM |